logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Відкрите лабораторне заняття «Креативні технології кулінарної продукції веганської кухні»

Загальна інформація

15 вересня 2014 року проведено відкрите лабораторне заняття з дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» на тему «Креативні технології кулінарної продукції веганської кухні» для студентів магістратури факультету ресторанно-готельного і туристичного бізнесу спеціальності «Технології в ресторанному господарстві» за участю практичних представників галузі: директора операційного департаменту з виробництва торговельної мережі «Фуршет» Онищенко В’ячеслава Миколайовича та директора відділу кулінарії мережі. Викладач: доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства, к.т.н. Федорова Д.В.

Останнім часом в Україні та світі набуває популярності орієнтація на здоровий спосіб життя і харчування. Мода на веганську дієту, що виключає споживання продуктів тваринного походження, поширюється. Дедалі більше знаменитостей проголошують себе ваганами, зростає кількість закладів ресторанного господарства з кулінарною концепцією, орієнтованою на продукцію здорового харчування з широкою пропозицією страв вегетаріанської, веганської та сироїдної кухні.

Кафедра технології і організації ресторанного господарства підтримує сучасні інновації у сфері ресторанного господарства і включає у навчальну програму «Інноваційні ресторанні технології» для магістрів спеціальності «Технології в ресторанному господарстві» лабораторні роботи, присвячені створенню креативних страв веганської кухні, представлених у традиційному для сприйняття українців вигляді -  борщ «По-новоукраїнськи» (з виключно сирих овочів та грибів), сироїдні вареники з веганським сиром (з горіхів кеш’ю), веганське морозиво (на основі кокосового молока і заморожених фруктів), веганські вареники і пельмені з «м’ясом» з сейтану (пшеничний глютен), сироїдні цукерки «Фітнес» з горіхів, сухофруктів, меду.

За результатами лабораторної роботи проведено дегустацію креативних веганських страв, що поєднали кулінарні ідеї традиційної української кухні та веганського способу харчування. Страви характеризувалися високими смаковими властивостями і отримали позитивну оцінку серед студентів, викладачів та практичних представників. Представлені страви рекомендовані до впровадження у відділах кулінарії мережі супермаркетів «Фуршет», інших закладах ресторанного господарства.

Борщ «По-новоукраїнськи» сироїдний (з виключно сирих овочів та грибів)

15.09.2014
Vita
2285
остання редакція 15.09.2014
Vega