logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Представництво ООН в Україні закликає студентів творити добро

Загальна інформація

     9 жовтня відбулись одразу дві відкриті лекції, що були тісно пов’язані між собою. Першим лектором виступила менеджер проекту ПРООН в Україні, кандидат економічних наук Наталія Сітнікова. Її доповідь «Прискорення прогресу в досягненні Цілей Розвитку Тисячоліття в Україні» – була присвячена найактуальнішим глобальним проблемам, що стоять зараз перед людством. Менеджер спільної програми ПРООН в Україні «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні» Крістіна Баграмян  прочитала лекцію на тему «Соціальні послуги, що допомагають людям».

Прискорення прогресу в досягненні Цілей Розвитку Тисячоліття в Україні                                                    Соціальні послуги, що допомагають людям

     Обидві лекції відбулися з ініціативи кафедри маркетингу та реклами. На заході були присутні більше 100 студентів 1–5 курсів спеціальностей «Маркетинг», «Реклама і зв’язки з громадськістю», у тому числі три студенти НТУУ «Київський політехнічний інститут». Повідомлення співробітниць Представництва ООН в Україні викликало також інтерес викладачів КНТЕУ.

     Наталія Сітнікова представила аудиторії проект, в якому вона бере участь, його цілі та завдання. Зокрема, з 2000 по 2015 рр. в Україні проект спрямований на досягнення таких глобальних цілей: подолання бідності, забезпечення якісної освіти впродовж життя, забезпечення ґендерної рівності, зменшення дитячої смертності, поліпшення здоров’я матерів, обмеження поширення ВІЛ- інфекції/ СНІДу та туберкульозу і започаткування тенденції до скорочення їх масштабів, сталий розвиток довкілля.

     Пані Наталія також поділилася зі студентами перспективними напрямами діяльності проекту на новий період – 2015–2030 рр. Зокрема, йшлося про роботу ПРООН в Україні над проблемами урбанізації й екології (збереження прісних водних ресурсів), подолання соціальної нерівності й конфліктів між державами. Вона також наголосила, що представництво ООН в Україні покладає великі надії на студентів, оскільки саме вони є рушієм прогресу та добробуту в державі. Представництво приділяє надзвичайну увагу студентським роботам на фестивалях. Зокрема, йшлося про Студентський фестиваль торговельної реклами. За словами доповідачки, саме такі фестивалі залучають мас-медіа до висвітлення соціальних проблем держави, над якими працює представництво ООН в Україні, формують громадську думку, яка, в свою чергу, змушує державних службовців приймати законопроекти з вирішення цих проблем. Саме від молодого покоління залежить, залишаться громадяни України населенням, чи стануть суспільством. Саме в руках студентів майбутнє України.

     Крістіна Баграмян представила аудиторії проект під назвою «Універсальний дизайн», що зорієнтований на врахування запитів усіх людей: як здорових, так і зі специфічними потребами. Проект базується на сімох принципах: рівноправне використання; гнучкість у використанні; просте та інтуїтивне використання; інформація, що сприймається; допуск на помилку; малі фізичні зусилля; розмір і місце використання простору.

     Відкрита лекція з представницями ПРООН в Україні супроводжувалася запитаннями від аудиторії, що свідчить про цікавість студентів до зазначеної теми. Декілька разів спалахувала жвава дискусія.

     Модератором зустрічі виступив завідувач кафедри маркетингу та реклами КНТЕУ, професор Євген Ромат.

     Спілкування з гостями завершилося подякою й гучними оплесками слухачів.

10.10.2014
adv
3034
остання редакція 10.10.2014
Vita