logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Круглий стіл «Підвищення якості фінансово-економічної підготовки фахівців для сфери підприємництва в Україні»

Загальна інформація

     24 жовтня 2014 року у залі засідань Центру навчально-тренінгових фірм було проведено круглий стіл на тему «Підвищення якості фінансово-економічної підготовки фахівців для сфери підприємництва в Україні».

     З вітальним словом до гостей та учасників звернулася зав. кафедри економіки та фінансів підприємства, д.е.н., проф. Височин І.В.

      У засіданні взяли участь понад 20 осіб, серед яких були представники бізнесу, викладачі, аспіранти та студенти КНТЕУ.

Основні теми для обговорення:

  1. Вимоги до змісту підготовки фахівців у контексті нової редакції Закону України «Про вищу освіту» – професор кафедри економіки та фінансів підприємства, д.е.н. Дрига С.Г.
  2. Професіоналізація вищої освіти на основі участі роботодавців у навчальному процесі вищих навчальних закладів   доцент кафедри економіки та фінансів підприємства, к.е.н. Трубей О.М.
  3. Компетентнісні характеристики фахівців з економіки та фінансів підприємства з огляду на сучасні тенденції розвитку бізнесу – зав. кафедри економіки та фінансів підприємства, д.е.н. Височин І.В.

     У дискусії взяли активну участь представники бізнес-структур та освітніх закладів: Антонов Борис – директор ТОВ «ТД «НМК»; Бабенко Світлана – головний бухгалтер ДП «Київоблстандартметрологія»; Бондаренко Ольга - к.т.н., професор, директор Інституту післядипломної освіти Київського національного університету технологій та дизайну; Курило Дмитро – фінансовий директор групи компаній «Баядера»; Мурований Олександр – представник Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України, приватний підприємець; Азаренко Костянтин – заступник  фінансового директора ТОВ «СП «Агродом»; Наумов Богдан – економіст з фінансової діяльності фінансового департаменту ТОВ «Украгроком»; Вертай Маргарита – менеджер із закупівлі товарів ТОВ «Фірма Оріон».

     Представники бізнес-структур мали можливість висловити свої вимоги, зокрема, сформулювали відповідно до сучасного ринку праці перелік знань, вмінь, навичок, компетентностей, якими мають володіти сучасні фахівці фінансово-економічної сфери для якісного виконання ними своїх посадових обов’язків.

     У цілому засідання відбулося у формі активного діалогу, де кожен мав можливість висловити свою думку та бачення шляхів підвищення якості фінансово-економічної підготовки фахівців для сфери підприємництва. Присутні визначили першочергові заходи щодо подальшої співпраці науки та бізнесу, а також обговорили проект Рекомендацій круглого столу.

     

24.10.2014
adv
2961
остання редакція 24.10.2014
Vita