logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Об’єднане засідання Ради з якості та Методичної ради КНТЕУ

Загальна інформація

29 жовтня 2014 року відбулося об’єднане засідання Ради з якості та Методичної ради КНТЕУ.

З питання порядку денного «Про заходи із забезпечення якості освіти в контексті Закону України «Про вищу освіту» виступила перший проректор з науково-педагогічної роботи Н.В. Притульська.

Було зазначено, що для ефективного забезпечення якості освіти університетом розроблено проект Програми імплементації Закону України «Про вищу освіту», яка містить ряд конкретних заходів, що передбачають послідовні, чіткі, творчі підходи до її реалізації.

Керівник СУЯ КНТЕУ, Н.В. Притульська, у доповіді з питання «Про сертифікаційний аудит системи управління якістю КНТЕУ» зазначила, що сертифікація системи управління якістю КНТЕУ протягом п’яти років сприяла ефективному функціонуванню всіх процесів, передбачених діючою Настановою з якості. Університетом постійно здійснюється удосконалення всіх напрямів діяльності, проведено навчання та видано сертифікати 20 внутрішнім аудиторам, успішно запроваджено систему електронного документообігу, розроблено екологічну та інформаційну політику КНТЕУ. За період з 2009 р. проведено 5 планових зовнішніх аудитів. Розроблено та запроваджено низку регламентуючих та нормативних документів, спрямованих на підвищення якості навчального процесу, запобігання ризиків пов’язаних з введенням в дію нової редакції Закону України «Про вищу освіту». Було наголошено на необхідності проведення аудиту системи управління якістю незалежним органом з сертифікації.

З інформацією про ухвалення Інструкції до складання робочих навчальних планів виступив начальник навчального відділу К.В. Мостика. Було зазначено, що в університеті розробляється низка заходів з метою упорядкування і вдосконалення процедури складання та затвердження навчальних планів відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту». Важливим питанням є зменшенням обсягу кредиту ЄКТС до 30 годин, а також зменшення навчального навантаження на науково-педагогічних працівників до 600 годин на рік без збільшення чисельності штатних одиниць та врегулювання академічного (навчального) часу студентів до сучасних вимог.

Заслухавши інформацію начальника навчально-методичного відділу Т.В. Божко, Методична рада ухвалила план своєї роботи на 2014/15 н.р.

29.10.2014
adv
2455
остання редакція 29.10.2014
Vita