logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Активісти Всеукраїнського руху «Молодь за права споживачів» навчають культурі споживання енергетичних напоїв

Загальна інформація

     7 грудня 2014 року активісти Всеукраїнського руху «Молодь за права споживачів» в рамках соціальної ініціативи "Споживай розумно" взяли участь в освітній програмі для студентів-стипендіатів Благодійного фонду «Приятелі дітей» та провели лекцію на тему «Культура споживання енергетичних напоїв».

     Головною метою лекції було надання молоді інформації  стосовно складу енергетичних напоїв, впливу на організм окремих їх компонентів, наслідків від неконтрольованого споживання та формування культури споживання.

      Основні акценти було зроблено на те, що у разі об’єктивної необхідності споживання енергетичних напоїв обов’язково потрібно дотримуватись правил споживання, які забороняють:

1. Включати енергетичні напої до свого харчового раціону на постійній основі, а намагатися використовувати їх тільки при об’єктивній необхідності, у важливі періоди підвищеної фізичної або розумової діяльності.

2. Перевищувати рекомендовану виробником кількість споживання напою за добу, зазначену на маркуванні, зазвичай не більше 0,5 л; при перевищенні дозування може відбутися зворотній ефект – сонливість, млявість, тремтіння у руках, судоми та ін.

3. Поєднувати енергетичні та алкогольні напої – це може призвести до смерті.

4. Споживати енергетичні напої людям віком до 18 років, похилого віку та при наявності багатьох захворювань.

     Під час виступу лектори зауважили, що енергетичні напої не насичують організм людини енергією, а лише стимулюють задіяти  внутрішні резерви.

     "Наша позиція, як споживачів, має бути в адекватній оцінці даного харчового продукту й дотримуванні здорового способу життя. І коли настане  об’єктивна необхідність у споживанні енергетичних напоїв – робити це відповідально та розуміючи наслідки", – наголошують активісти Всеукраїнського руху «Молодь за права споживачів».

07.12.2014
adv
2723
остання редакція 07.12.2014
adv