logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Презентація навчального посібника «Проектування курортів» професійній спільноті

Загальна інформація

     10 грудня 2014 року на базі факультету ресторанно-готельного і туристичного бізнесу відбувся міжвузівський круглий стіл «Курортна справа: теорія і практика». Його учасниками стали викладачі та співробітники КНТЕУ, представники вищих навчальних закладів та бізнесу.

     Відкриваючи засідання, перший проректор КНТЕУ Наталія Володимирівна Притульська звернулася до викладачів: «Все, що розглядатиметься на цьому засіданні, – спрямовано на те, щоб удосконалити якість освіти, структуру та зміст підготовки, задати індивідуальну траєкторію навчання спеціалістам напряму «Курортна справа». 

     На початку круглого столу декан факультету та завідуюча кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Тетяна Іванівна Ткаченко ознайомила присутніх з історією розвитку спеціальності «Курортна справа», випуск магістрів за якою відбувся в університеті вже двічі.

     Основою для обговорення стала презентація нового навчального посібника за редакцією професора  А.А. Мазаракі  «Проектування курортів», підготовленого колективом викладачів кафедр факультету ресторанно-готельного і туристичного бізнесу для студентів спеціальності «Курортна справа». Автори посібника представили окремі розділи, назви яких говорять самі за себе: «Концептуальне рішення курортного закладу», «Розробка та структура закладів харчування», «Архітектура і дизайн», «Економіка курортних закладів» та інші. Такий посібник необхідний спеціалістам курортної справи, студентам-магістрам, що виконуватимуть дипломні магістерські роботи за відповідними темами.

     Петро Олександрович Карпенко, д.м.н., професор кафедри технології і організації ресторанного господарства, розповів про підготовку фахівців курортної справи за компетентістним підходом, що включає набуття знань і практичних навичок, використання європейського досвіду, ознайомлення з сучасною курортною діяльністю за кордоном.

    Про основні методики очищення, оздоровлення та харчування за "Аюрведою", які сьогодні є дуже популярними та широко використовуються в санаторно-курортних закладах, багато цікавого розповів керівник медичного центру «Клініка Аюрведа 192» Віктор Сергійович Марцишин.

    За результатами обговорень проблемних питань складено ряд пропозицій, зокрема щодо узгодження на державному рівні термінологічного апарату у сфері курортної справи, розроблення стандарту України  «Курортна справа: терміни та визначення», внесення коректив у галузеві стандарти з підготовки спеціалістів і магістрів за спеціальністю «Курортна справа», практичної підготовки студентів зі спеціальності «Курортна справа»  у провідних санаторно-курортних закладах України, узгодження векторів спільної роботи між ВНЗ, що здійснюють підготовку фахівців з курортної справи, та Всеукраїнським об’єднанням організацій роботодавців санаторно-курортних та оздоровчих закладів.  

     Засідання круглого столу завершилося активною дискусією учасників та домовленістю про співпрацю стосовно розробки професійних та освітніх стандартів, інших нормотворчих документів, необхідних для покращення курортної сфери в Україні.

10.12.2014
adv
3006
остання редакція 10.12.2014
adv