logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Цикл лекцій фахівців-практиків «Податкова реформа: очікування та реалії для бізнесу»

Загальна інформація

Кафедрою економіки та фінансів підприємства для студентів 4 курсу ФЕМП 7 та 8 груп спеціальності «Економіка підприємства» у рамках вивчення дисципліни «Економіка торговельного підприємства» було організовано цикл лекцій фахівців-практиків, випускників КНТЕУ, присвячених проблемам оподаткування суб’єктів господарювання в Україні.   

14 квітня 2015 року лекцію на тему «Податкові зміни: необхідні кроки для економічного зростання» провів Поляков Михайло, заступник завідуючого відділом бюджетно-податкової політики Департаменту фінансової політики Секретаріату Кабінету Міністрів України. Під час зустрічі студенти ознайомилися з ключовими позиціями податкової реформи в Україні. Особлива увага була приділена характеристиці податкових новацій щодо податку на прибуток підприємств, податку на додану вартість, податку на доходи фізичних осіб, акцизного податку, нарахування та сплати платниками єдиного соціального внеску. Було обговорено питання впливу змін у податковому законодавстві на зміцнення самостійності місцевих бюджетів.

20 квітня 2015 року лекцію на тему «Проблеми оподаткування суб’єктів підприємницької діяльності» провів Поляков Олексій, податковий менеджер ПРАТ «А/Т тютюнова компанія «В.А.Т – Прилуки» (компанія British American Tobacco). Основний акцент було зроблено на особливостях сплати податкових платежів підприємствами-виробниками підакцизних товарів, а також на проблемних і актуальних питаннях трансфертного ціноутворення.   

27 квітня 2015 року лекцію на тему «Оптимізація податкового навантаження суб’єктів підприємницької діяльності» провів Пікуш Тарас, к.е.н., консультант з оподаткування компанії СТ «Партнерс». На основі наведення реальних прикладів студенти були ознайомлені із механізмом функціонування офшорних зон, особливостями оподаткування суб’єктів підприємницької діяльності ряду зарубіжних країн.  

Студенти активно обговорювали зміни в оподаткуванні, ставили свої питання до запрошених фахівців.

Колектив кафедри економіки та фінансів підприємства пишається своїми випускниками! Висловлюємо вдячність за проведені навчальні заняття та сподіваємося на подальшу співпрацю і корисний обмін досвідом!   

27.04.2015
adv
1974
остання редакція 27.04.2015
adv