logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

КНТЕУ – в ТОП-10 рейтингу прозорості університетів

Загальна інформація

За рейтингом прозорості університетів 2014 року від аналітичного центру CEDOS Київський національний торговельно-економічний університет – в першій 10-ці національних ВНЗ.

Місце КНТЕУ в рейтингу

8

Адміністративна прозорість (макс. бал 20)

15,8

Фінансова прозорість (макс. бал 30)

21,5

Інформування про Зміст навчання на сайті ВНЗ (макс. бал 40)

12,6

Наявність на сайті ВНЗ стратегічного плану розвитку (макс. бол 10)

5

Підсумковий бал (макс. бал 100)

54,9

CEDOS (раніше Центр дослідження суспільства) - незалежний, позапартійний, некомерційний аналітичний центр, який досліджує державну політику та суспільні процеси у сферах освіти, міграції та міського розвитку з метою формування прогресивних інституцій та посилення участі громадян у прийнятті рішень.

Рейтинг прозорості університетів є одним із багатьох механізмів забезпечення якості вищої освіти і показує, наскільки університети готові бути відкритими та інформувати власних студентів і викладачів, а також широку громадськість про власну політику. Відкритість інформації – є необхідною умовою для усвідомленого вибору абітурієнтів, студентів та викладачів.

Складові індексу прозорості:

Адміністративна прозорість. Індикатор відображає, наскільки ВНЗ виконує вимоги Закону «Про вищу освіту» щодо відкритості основних Положень ВНЗ та інформації про його керівні органи, а також наскільки ВНЗ дотримується прозорості у своїй кадровій політиці, зокрема під час оголошення конкурсів на вакантні посади.

Фінансова прозорість. Висока позиція в рейтингу демонструє, наскільки ВНЗ регулярно та в якому обсязі публікує на власному сайті або ж надає у відповідь на запит інформацію про заплановані витрати, здійснені витрати, розподіл заробітної плати, включно з усіма можливими надбавками та доплатами, вартість своїх освітніх та інших послуг тощо, виконуючи вимоги Закону «Про вищу освіту» та Закону «Про доступ до публічної інформації».

Інформування про зміст навчання на сайті ВНЗ . Індикатор показує, наскільки ВНЗ використовує свою веб-сторінку, аби інформувати про зміст власних навчальних програм, кадровий потенціал та систему оцінювання.

Наявність на сайті ВНЗ стратегічного плану розвиткуІндикатор відображає, чи ВНЗ здійснює стратегічне планування, а також показує наявність основних компонентів у стратегії.

Високе місце університета у рейтингу говорить про можливість безперешкодно знайти основні положення, які регламентують права та обов’язки адміністрації, викладачів та студентів, інформацію про склад керівних органів, контакти їхніх членів, звітність керівництва та оголошення про відкриті вакансії в університеті. Доступність цієї інформації є необхідною умовою відстеження правомірності тих чи інших рішень керівництва університетів.


 

30.06.2015
adv
6082
остання редакція 20.10.2015
knteu